Únik vody v rodinnom dome, detekcia a oprava

Boli sme privolaný cca 13 rokov po rekonštrukcii domu. Bolo robené aj nová pokaldka plastového rozvodu vykurovania k radaitorom. Plynový kondenzačný kotol JUNKERS mal cca 4 roky a pravidelnú údržbu. Pred mesiacom asi však zničoho nič začal klesať tlak a kotol sa vypolínal. Majitel stále dotlakoval vodu do sústavy a kotol naskočil, ale po 3 dňoch sa kotol zase vypol, keďže poklesol tlak vody pod 1 bar. Niekolko krát sa dotlakovalo na 2 nary a zase po 3 dňoch sa situácia opakovala.

Expanzná nádoba únik tlaku

Prišiel nejaký technik a povedal, že je to v expamznej nádobe. Objednali sme ju a vymenil ju za novú. Nič to nepomáhalo a tlak klesal vždy po cca 3 dňoch.

Majitel mal obavy, že asi niekde v betonovej podlahe povolilo potrubie. Keďže dom nie je podpivničený, nedalo sa najsť miesto možného úniku vody, keďže je celý rozvod plastového potrubia zaliaty v betonovej podlahe.

Na mieste podla možnej situácie sme použili vodíkovú metódu detekovania. Únik vody bol nájdený po takmer 3 hodinách, nakoľko sa jednalo o vačší rodinný dom.

Oprava Potrubia Únik Vody

V spoji na spiatočke prúdom striekala voda. Opratrne sme obsekali podlahu a opravili poškodené miesto. Zákazník bol milo prekvapený, že sa táto porucha podarila opraviť v jeden deň.