Ako lokalizovať únik vody ?

Ako presne lokalizovať únik vody v exteriery: 

Našou úlohou v tomto prípade bola presná lokalizácia a oprava poškodeného potrubia v bytovom komplexe v Pezinku. Únik vody už po prvotnej obhliadke bol zjavne vačsí – do pivničných pristorov susedného domu pomaly natekala voda a steny boli vlhké.

ako presne lokalizovat unik vody

Pre uľahčenie našej práce sme si najskôr vytíčili presnú trasu potrubia. Následne sme potrubia pripravili, vyfúkali vzduchom aby v nom neostala zvyšná voda (je to nutné pre prácu s plnymom 95/5  – 90/10).

Samotná lokalizácia defektného miesta nám trvala približne 30 minút. Naše závery z merania sme oznámili objednávatelovi ktorému sme rovno aj navrhli kompletnú výmenu tejto celej vodovodnej prípojky. Jednalo sa o ocelové potrubia s priemerom DN32 ktoré podliehalo značnej korózií.

unik vody oprava

Nakolko sa v tomto prípade jednalo len o jedno 90 stupnové zahnutie, boli sme shopný cez jedno výkopové miesto vymeniť „pretlačiť“ celú novú vodovodnú prípojku. Použili sme hrubostenné potrubie HDPE PE o rozmere 32 mm.

unik vody

Celková čas práce lokalizácia úniku aj so samotnou opravou – výmenou celej vodovodnej prípojky nám zabrala necelý 1 pracovný deň. Vinikajúco

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *