Únik vody a jeho vyhľadávanie

Únik vody a jeho vyhľadávanie

Občas sa v každej domácnosti môže stat nehoda, ktorú nezapríčiníte vy, ale prasknuté potrubie. Prasknuté potrubie môžete vidieť na kúrení ale aj na obyčajnej trubke vodovodu. Poškodené potrubie vedie ku zatečeniu vody do konštrukcie domu čo spôsobuje velké problémy. A samozrejme aj veľká finančná strata. Najhoršie je, že problém nemusíte vôbec vidieť.

A aká môže byť príčina uniku vody?

Môže to byt kurenár ktorý Vám zle odviedol nekvalitnú prácu počas uloženia rozvodov vody. Inštalatér nedodržal technologický postup prác alebo sa jedná o vadu materialu. Dalším najčastejším prípadom je prasknuta trubka medzi vašim a susedovým bytom. Ak však tečie voda v šachte pravdepodobne praskla trubka. Ak voda tečia stále a vy vidíte odkial je to pre Vás dobrá správa. Ak vodu nie je vidno treba zamerať miesto únik vody. Občas sa môže stať, že Vám uniká voda aj keď sa nič nedeje.Niekedy naopak objem je taký malý, ze neni možné ho detekovať.

 

unik vody v kupelni

unik vody v kupelni

termoviazia

termoviazia

defektne miesto

defektne miesto

 

Ako rýchle a efektívne predísť takémuto problému?

Pomocou najnovšej technológie určíme miesto úniku s presnosťou na niekoľko dlaždíc.Vyhľadávanie úniku vody pomocou PLYNU. Tento spôsob je skvelý pre použitie plastových trubiek a tiež v domových rozvodoch.

 

Na akom princípe je založený celý proces?

Potrubie sa naplní formovacím plynom špecialna zmes vodíku a dusíku. Vodík je lahký plyn a má schopnosti, ktoré odhaluje praskliny v potrubii. Jeho molekuly dokážu preniknúť cez pôdu, asfalt, obkladačky a mnohé dalšie materialy. Stúpaju kolmo hore, takže vďaka tomu je schopné snímacím zariadením zistiť, kde je v ovzduší vyššia koncentrácia vodíku. Následne sa sa určí presné miesto poruchy.

 

oprava unik vody

oprava unik vody

prasknute potrubie

prasknute potrubie

 

Výhody metódy.

Vám ušetrí peniaze. Presné určenie v podobe bodovej lokalizácie úniku, šetrí náklady na výkopové práce, prípadne búracie práce v interieri.

Detekcia uniku vody, rýchlo a spolahlivo Vás okamžite informuje o havarií vody a tým vzniknuté škody su minimálne.Musíme únik vody detekovať ihneď. Na vačšinu unikov vody prídeme až ked dojde k vážnym škodám.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *